Miere de Manuka originala are proprietati antibacteriene. Din cauza continutului foarte puternic de Metilglioxal este diferita de miere de albine obisnuita. Uneori, nivelul de Metilglioxal care se intalneste la mierea de manuka atinge valori mult mai mari decat la mierea obisnuita. Acest nivel stabileste si activitatea antibacteriana.

Din pacate pe piata exista si miere de manuka falsa. Etichetele de pe borcanele de miere manuka pret, contin informatii care va ajuta sa faceti deosebirea dintre produsul original si cel fals. Acestea sunt:

  • marca UMF afisata pe partea frontala a borcanului cu miere de Manuka
  • numarul UMF (sistemul de gradare este de la 5+pana la 20+)
  • numele companiei licentiate sa afiseze marca comerciala de calitate UMF. Acest drept este acordat doar de UMF Honey Association din Noua Zeelanda.
  • produs din Noua Zeelanda

Cumpara online miere de manuka!

Dintre proprietatile mierii de manuka putem enumera:

Miere Manuka Proprietati – Tratarea Acneei

Acneea este de obicei cauzata de modificări hormonale, dar poate fi, de asemenea, o reacție la o dieta slaba, stres sau creșterea bacteriilor în porii infundați.

Activitatea antimicrobiana a mierii de manuka, atunci cand este utilizata în combinație cu un produs cu pH scazut, este adesea comercializata pentru a combate acneea.

Mierea de Manuka va poate ajuta sa va pastrați pielea libera de bacterii, ceea ce ar putea accelera procesul de vindecare a acneei.

De asemenea, avand în vedere proprietătile sale antiinflamatorii, mierea de manuka se spune ca scade inflamația asociată cu acneea.

Cu toate acestea, exista cercetări foarte limitate privind capacitatea mierii de manuka de a trata acneea.

Cu toate acestea, un studiu a investigat efectele mierii kanuka, care are proprietăți antibacteriene similare cu cele ale mierii de manuka. S-a descoperit ca mierea de kanuka a fost la fel de eficienta ca sapunul antibacterian la imbunatațirea acneei.

Miere De Manuka – Fibroza chistica

Fibroza chistică este o afecțiune moștenită care dăunează plămânilor și poate afecta și sistemul digestiv și alte organe.

Afectează celulele care produc mucus, determinând ca mucusul să fie anormal de gros și lipicios. Acest mucus gros înfundă căile respiratorii și canalele, ceea ce face dificilă respirația.

Din păcate, infecțiile respiratorii superioare sunt destul de frecvente la persoanele cu fibroză chistică.

Mierea de Manuka s-a dovedit că combate bacteriile care provoacă infecții respiratorii superioare.

Pseudomonas aeruginosa și Burkholderia spp. sunt două bacterii comune care pot provoca infecții respiratorii superioare grave, în special în populațiile vulnerabile.

Un studiu a observat eficacitatea mierii de manuka împotriva acestor bacterii la persoanele cu fibroză chistică.

Rezultatele au indicat că inhibă creșterea lor și funcționează în combinație cu tratamentul cu antibiotice.

Cercetătorii au concluzionat că mierea de manuka poate juca un rol important în tratarea infecțiilor respiratorii superioare, în special la cei cu fibroză chistică.

Miere Manuka Proprietati – Simptome digestive

Simptomele sale asociate includ constipație, diaree, dureri abdominale și mișcări intestinale neregulate.

Interesant este că cercetătorii au descoperit că consumul regulat de miere de manuka poate ajuta la scăderea acestor simptome.

Mierea de Manuka s-a dovedit că îmbunătățește statutul de antioxidanți și reduce inflamația la șobolani atât cu IBS, cât și cu colită ulceroasă, un tip de boală inflamatorie a intestinului.

S-a dovedit că atacă tulpinile de Clostridium difficile.

Clostridium difficile este un tip de infecție bacteriană care provoacă diaree severă și inflamație a intestinului.

Clostridium difficile este tratat frecvent cu antibiotice. Cu toate acestea, un studiu recent a observat eficacitatea mierii de manuka asupra tulpinilor de Clostridium difficile.

Mierea de Manuka a ucis celulele Clostridium, ceea ce îl face un tratament posibil eficient.

Este important că studiile de mai sus au observat influența miere manuka originala asupra infecțiilor bacteriene la studiile pe animale.

Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a ajunge la o concluzie completă cu privire la influența sa asupra infecțiilor bacteriene ale intestinului.

Miere de Manuka Proprietati – Prevenirea ulcerului

Sunt răni care se formează pe mucoasa stomacului, provocând dureri de stomac, greață și balonare.

Helicobacter pylori este un tip comun de bacterii care este responsabil pentru majoritatea ulcerelor gastrice.

Cercetările sugerează că mierea de manuka poate ajuta la tratarea ulcerelor gastrice cauzate de Helicobacter pylori.

De exemplu, un studiu pe eprubetă și-a examinat efectele asupra biopsiilor ulcerelor gastrice cauzate de Helicobacter pylori. Rezultatele au fost pozitive și au presupus că mierea de manuka este un agent antibacterian util împotriva Helicobacter pylori.