Miere de Manuka originala a fost folosită din cele mai vechi timpuri pentru a trata mai multe afecțiuni. Abia la sfârșitul secolului 19, cercetătorii au descoperit ca acest sortiment de miere manuka are calități antibacteriene naturale. Mierea de Manuka pret este comercializată și utilizata în multe alte scopuri, inclusiv:

  1. Prevenirea și tratarea cancerului
  2. Reducerea colesterolului ridicat
  3. Reducerea inflamației în interiorul corpului
  4. Tratarea diabetului
  5. Tratarea infecțiilor ochilor, urechii și sinusurilor
  6. Tratarea problemelor gastrointestinale

Mierea folosită pentru tratarea rănilor este o miere de calitate medicală. Este special sterilizata și preparata ca pansament. Deci borcanul de miere de manuka din cămară nu ar trebui să facă parte din trusa de prim ajutor. Rănile și infecțiile trebuie văzute și tratate de către un profesionist din domeniul sănătății.

Miere de manuka – dovezi stiintifice

Câteva studii recente arată că mierea de manuka beneficii poate fi utilă atunci când este folosită pe deasupra rănilor și ulcerului. Studiile arată, de asemenea, că ar putea combate infecția și ar stimula vindecarea.

Baza de date cuprinzătoare a medicamentelor naturale, enumeră mierea de manuka ca fiind „posibil eficientă” pentru a trata arsurile și rănile. Revista Cochrane observă că mierea poate reduce timpul de vindecare în arsuri ușoare și răni chirurgicale în comparație cu pansamentele tradiționale. Dar, de asemenea, spun că trebuie făcute mai multe cercetări.

Un alt studiu recent sugerează că mierea de manuka poate ajuta la prevenirea gingivitei și a altor boli parodontale prin reducerea acumulării plăcii. În unele studii timpurii, mierea de manuka, părea să ajute la prevenirea inflamației la esofag din radiații și chimioterapie pentru cancer, dar studiile recente nu au demonstrat că funcționează mai bine decât tratamentele standard.

Un alt beneficiu posibil al mierii este că, spre deosebire de antibiotice, nu pare să ducă la bacterii rezistente. Acești așa-numiți „superbugs” se dezvoltă după expunerea repetată la antibiotice comune. Antibiotice speciale sunt necesare pentru a le trata.