Miere de Manuka originala este cunoscută ca fiind un tip de miere ce ne oferă mai multe beneficii pentru sănătate. Aceasta miere de manuka proprietati este de câteva ori mai puternică decât mierea obișnuită.

miere de manuka originala

Adevarul despre mierea de manuka este cunoscut doar de consumatorii. Cine a văzut un borcan cu miere de Manuka la un magazin fizic sau a cumparat online de pe internet, stie despre diferentele dintre mierea obisnuita si aceasta miere din Noua Zeelanda. Mierea de Manuka câștigă în prezent mult interes datorită beneficiilor sale pentru sănătate.

Comanda online miere de manuka Manuka Health

Miere de manuka originala – istoric

Mierea de Manuka este extrasa de albine din florile arborelui de Manuka. Este o miere monofloră, mai întunecată și mai groasă decât mierea obișnuită. Mierea de Manuka are o aromă mai puternică, avand un gust dulce. Cantitatea enormă de metilglioxal este una dintre caracteristicile sale principale.

Comanda online miere de manuka KFactor Wedderspoon

Astfel, un kilogram de miere de Manuka poate conține până la 800 de miligrame de metilglioxal. Mierea de albine obișnuită conține doar 5 miligrame. Pentru a fi identificată ca miere de Manuka, trebuie să fie verificată de Ministerul Industriilor Primare din Noua Zeelandă.

Miere de manuka originala – tribul maori

Stiati ca tribul maori a fost primul care s-a stabilit pe insula Noii Zeelande? Ei, au denumit planta Manuka (Leptospermum scoparium) „taonga” de către acest trib. Acesta înseamnă comoară. Ei au folosit tufa de Manuka pentru a vindeca răni și arsuri, precum și pentru a trata afecțiuni minore și disconfort abdominal și ca tranchilizant. Indiferent de starea solului, plantele de manuka ar prinde în orice loc perturbat.

Manuka a “invadat” spațiile create prin curățarea pădurilor de pe cele două insule pentru vânătoare și cultivare. În timpul călătoriei sale în Noua Zeelandă, căpitanul Cook și echipajul său au cules frunze din arbuștii de Manuka și le-au fiert pentru a face ceai. Frunzele de Manuka sunt utilizate în mod obișnuit pentru a face ceai; de aceea a fost intitulat „arborele de ceai” ulterior.

Miere de manuka originala – descoperire

In  anul 1980 Kerry Simpson face un experiment la Universitatea Waikato. Compara efectele  miere de Manuka cu cele ale mierii de trifoi și mure pentru a evalua capacitățile antibacteriene ale mierii produse la nivel local.

Activitatea antibacteriană a fost găsită în toate cele trei tipuri de miere. Mierea de Manuka încă a inhibat creșterea bacteriilor, demonstrând proprietățile sale antibacteriene promițătoare. Acest lucru l-a interesat pe Peter Molan; el a fost primul care a înțeles proprietățile medicinale ale mierii de Manuka din Noua Zeelandă.

Acest experiment a fost repetat cu un număr mai mare de probe. Rezultatul: Mierea de Manuka originala, nu conține peroxid. In următorii 30 de ani a continuat cercetarile, încercând să-și dea seama ce face ca această „componentă unică de Manuka” a acestei mieri să fie atât de minunată.

Popularitatea mierii de Manuka din Noua Zeelandă a continuat să crească de atunci. Un sistem de clasificare a metilglioxalului (MGO) a fost creat pentru a determina cantitatea exactă de metilglioxal din mierea de Manuka.

Miere de manuka originala – beneficii

  • Imbunatateste digestia. Consumul regulat de miere de Manuka poate ameliora simptomele sindromului de intestin iritabil – constipație, diaree, tranzit intestinal lent, dureri abdominale
  • Calmeaza durerile de gat. Miere de manuka originala poate ameliora durerile și inflamația în gât, datorită efectelor antibacteriene, antivirale și emoliente. Poate ameliora mucozita (inflamație și ulcerații ale esofagului), efect advers al chimioterapiei la pacienții oncologici
  • Infecțiile respiratorii sunt comune la pacienții cu fibroză chistică. Mierea de Manuka originala ar putea inhiba creșterea bacteriilor răspunzătoare de aceste infecții, cum ar fi Pseudomonas aeruginosa.
  • Mierea de Manuka este considerat un agent antibacterian eficient împotriva bacteriei Helicobacter pylori. Astfel, alimentul poate preveni ulcerul gastric cauzat de această bacterie