Beneficii miere de albine

Beneficii miere de albine!

Descopera beneficii miere de albine poliflora, de salcam, de rapita, beneficii miere de albine tei, polenul, propolisul, pastura, laptisorul de matca si derivatele lor. Acestea sunt foarte apreciate si recunoscute din cele mai vechi timpuri. Recomandam produse apicole romanesti pure, neprocesate, crude, precum si Miere de Manuka originala din Noua Zeelanda, miere recunoscuta pentru proprietatile sale antibacteriene, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii si antifungice.

beneficii miere de albine

Miere de albine

Mierea de albine este obținuta prin transformarea și prelucrarea nectarului de către albine și depozitat în celulele fagurilor pentru a constitui hrana populației din stup.

Mierea naturala este extrasa din faguri sub forma lichida, insa la scurt timp incepe sa se cristalizeze, transformandu-se intr-o pasta solida. Acest proces este datorat continutului mare de glucoza si atesta faptul ca mierea este 100% naturala. Cristalizarea mierii, procedeul care atesta autenticitatea mierii. Afla care sunt beneficii miere de albine si a produselor derivate!

Polen

Polenul este o substanta ce se gaseste in florile care au inflorit sau sunt imbobocite, dar pe cale sa se deschida. El se aduna pe piciorusele albinelor, iar acestea il transporta din floare in floare, pe masura ce cauta nectar. Albinele secreta apoi nectar si enzime speciale in polenul colectat din flori, formand ceea ce cunoastem ca ‘polenul de albine’. Polenul contine o cantitate foarte crescuta de vitamine, minerale si aminoacizi, enzime, coenzime si chiar hormoni.

Actiuni benefice ale polenului:

– Ameliorarea digestiei – regleaza tranzitul intestinal, mai ales in cazurile de constipatie cronica sau diaree, stimuleaza arderea grasimilor si ajuta la controlul greutatii;
– De asemenea, amelioreaza functionarea sistemului imunitar si stimuleaza detoxifierea organismului;
– Ameliorarea circulatiei sangvine sistemice;
– Ameliorarea astmului;
– Cresterea capacitatii de efort si imbunatatirea performantei sportivilor;
– Reducerea nivelului colesterolului;
– Reduce efectele secundarea ale chimioterapiei;
– Imbunatatirea potentei si cresterea libidoului;

Citeste care sunt cele 10 motive pentru a consuma polen crud!

Propolis

Produs apicol miraculos, propolisul este unul dintre cele mai puternice medicamente naturale, eficienţa sa fiind demonstrată în circa 200 de afecţiuni.
Propolisul este lipicios, are o culoare maronie si un miros aromat de rasini. Pentru a putea produce
propolis, albinele culeg o substanta aromata cu aspect de rasina de pe cel putin 20 de specii de plante,
printre care plop, salcie, prun si arin. Aceste materii rasinoase sunt apoi prelucrate de albine in acelasi
timp cu mierea.
Propolisul contine flavonoide, aminoacizi, substante antibiotice, acizi grasi, fier, calciu, magneziu,
siliciu, staniu, vitamine (A, B, E, PP) si multe alte substante benefice pentru organism
Adevărat „protector al vieţii”, propolisul a fost folosit cu succes în tratamentul unor boli din domenii
diferite: ORL, Oftalmologie, boli infectioase, pneumologie, aparatul digestiv, ginecologie, dermatologie,
radiologie, oncologie.

Pastura

Stiati ca pastura este cunoscuta ca fiind painea albinelor? Stiati ca este un produs apicol mai putin cunoscut de catre consumatori, insa cu proprietati mult mai ridicate fata de polen.
Polenul proaspat recoltat de albine este descarcat in celulele fagurilor din cuib. Acolo albinele tinere maruntesc polenul si ii adauga o serie de enzime, dupa care este tasat pana cand celulele sunt umplute aproximativ trei sferturi. Peste acest amestec albinele adauga un strat de miere si unul de ceara.
Sub influenta conditiilor de umiditate si caldura din stup, stimulat de enzimele cu care este imbogatit polenul, are loc un proces de fermentatie ce dureaza aproximativ 3 luni de zile, dupa care rezulta pastura.

Laptisorul de matca

Laptisorul de matca este alimentul pe care il primeste regina stupului toata viata. De fapt este produs de cele mai tinere albine din stup. Albinele nu au egal in lumea animala in ceea ce priveste organizarea sociala. La fel, acest important produs al stupului, laptisorul de matca nu are echivalent in intreaga lume animala si vegetala. Se pare ca este unul dintre cele mai puternice stimulatoare naturale pentru formarea si specializarea celulelor stem.

Exista o mare diversitate de tipuri de nectar, de miere si polen, care constituie hrana albinelor, sub o forma sau alta. Cu toate acestea laptisorul de matca peste tot in lume este foarte asemanator. Originea este in mediul vegetal. Prin transformarile din glandele albinei, laptisorul de matca crud nu are corespondent ca eficienta in lumea vegetala si nici nu a fost pana acum reprodus in intregime pe cale sintetica. Oamenii am ajuns in spatiu si pe fundul oceanelor, dar deocamdata nu reusesc sa inteleaga ce face albina, cu atat mai putin sa reproduca munca sa. 

Speram ca aceste informatii iti vor fi de folos, ca sa afli cat mai multe informatii despre beneficii miere de albine!

 

beneficii miere de albine